Deze kerrie schotel is altijd zeer pikant. Voor extra smaak kunt u desgewenst nog 100g verse groene peperkorrel aan het kerriemengsel toevoegen.
- 2 stengels citroengras (ta-krai), in stukken van 1cm gesneden
- 1 eetlepel in plakjes gesneden galanga (kha)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 20g gehakte verse korianderwortel (raak pak chee)
- 8 tenen knoflook (kratiem)
- 10 groene Thaise chilipeper (prik chee noo)
- 10 groene chilipepers (peik chee fa)
- 1theelepel garnalenpasta (gapi)
- 1eetlepel gehakte sjalot
- Snuifje fijngehakte schil van de bergamotvrucht (piew ma-good)
- 5dl kokosmelk
- 500g kipfilet in stukken van 1×2 cm gesneden
- 4 eetlepels vissaus
- 3 eetlepel suiker
- 150g Thaise aubergine (ma-kneu puang) of 150g bamboescheuten uit blik
- 1.25 dl kokosroom
- 6 verse bergamotblaadjes (bai ma-grood)
- 4 eetlepels verse basilicum (bai horapa)
- Rode chilipeper (prik chee fa daeng), ter garnering
- Doe alle ingrediënten voor de groene kerrie paste in een blender en draai alles tot een gladde pasta. Gebruik anders een vijzel en stamper.
- Giet de kokosmelk en de kerriepasta in een grote pan. Breng aan de kook en voeg de kip, vissaus en suiker toe. Laat 5minuten sudderen. Doe er de aubergine bij en breng weer aan de kook. Laat 2minuten sudderen. Roer er de kokosroom door . Voeg de bergamot en basilicumblaadjes toe.
- Doe in een grote dienschaal.