Benodigdheden
- Gamba’s ( 1 kilo ongepeld )
- Olie
- 2 eieren
- 4 tenen knoflook ( gekneusd )
- 4 rode spaanse pepers ( grove stukken gesneden )
- Lenteui ( in stukken van 4 tot 8 cm )
- Sjalot of ui ( fijngesneden )
- Selderijblad ( gehakt )
- Chinese sojasaus ( 2 eetlepels )
- Chilipasta ( 2 eetlepels )
- Chiliolie ( 2 eetlepels )
- Het ei, chili-pasta, sojasaus en chili-olie tot omelet mengsel kloppen.
- Olie verhitten en hierin de sjalot en knoflook fruiten.
- Gamba’s erbij doen en rood/gaar laten worden.
- Het ei, chili-pasta, sojasaus, en chili-olie toevoegen.
- Dit roerbakken, de selderij bladeren, lenteui, en pepers erbij doen en nog even roerbakken.
- En natuurlijk rijst erbij ( Pandan )
Eventueel als dipsaus:
Fijngewreven ( gemalen in een Oeloekan of huishoudmachine )
- 5 tot 10 rawit
- 4 tenen knoflook
- scheutje vissaus
- 4 suikerklontjes
- als laatste de sap van 2 of 3 limoenen toevoegen en door elkaar roeren.