Ingrediënten
Voor 8 personen
- 8 inktvisjes schoongemaakt (1 inktvis per persoon)
- 0.5 citroen (sap en rasp (zest))
- 4 eetlepels peterselie, gehakt
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 4 eetlepels pecorino of parmezaan, geraspt
- 50 gram vers broodkruim
- 1 rood pepertje, fijngesneden
- Maak de inktvissen schoon, of laat het de visboer doen. Meng 2 eetlepels olijfolie met citroenrasp en 4 eetlepels sap, peterselie, knoflook, kaas, broodkruim en pepertje.
- Vul hiermee de inktvisjes en steek vast met een prikker. Let op: vul de inktvisjes niet te vol, want ze krimpen in de oven, als ze te vol zitten, barst de vulling eruit.
- Leg de inktvisjes op een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie en citroensap
- Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.