Vruchtenbavarois

Materialen

  • 2 bekkens
  • Kookpan
  • Spatel
  • Maatbeker
  • Garde
  • Puddingvormen

Ingrediënten

  • 6             gram     gelatine
  • 250         gram     Vruchten, gepureerd of -sap
  • 50           gram     suiker
  • ½            tl             citroensap
  • 2             dl            slagroom, lobbig

Werkwijze

  1.  Wrijf de vormpjes in met wat olie.
  2. Week de gelatine in 5 keer zoveel koud water.
  3. Verwarm de suiker, de helft van de vruchtenpuree en het citroensap tot ± 60°C in een pan.
    – Roer de geweekte gelatine door het vruchtenmengsel.
  4. Haal de pan van het vuur.
    – Voeg de rest van de vruchtenpuree toe.
  5. Koel het mengsel in een koudwaterbad tot deze hangt.
    – Blijf wel voortdurend spatelen.
  6. Sla de slagroom lobbig.
  7. Spatel als de massa begint te hangen de lobbig geslagen slagroom erdoor.
    – Vul de van tevoren natgemaakte vormen met de bavarois.
    – Zet de bavarois koel om op te stijven.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie