Materialen
- 2 bekkens
- Kookpan
- Spatel
- Maatbeker
- Garde
- Puddingvormen
Ingrediënten
- 6 gram gelatine
- 250 gram Vruchten, gepureerd of -sap
- 50 gram suiker
- ½ tl citroensap
- 2 dl slagroom, lobbig
Werkwijze
- Wrijf de vormpjes in met wat olie.
- Week de gelatine in 5 keer zoveel koud water.
- Verwarm de suiker, de helft van de vruchtenpuree en het citroensap tot ± 60°C in een pan.
– Roer de geweekte gelatine door het vruchtenmengsel. - Haal de pan van het vuur.
– Voeg de rest van de vruchtenpuree toe. - Koel het mengsel in een koudwaterbad tot deze hangt.
– Blijf wel voortdurend spatelen. - Sla de slagroom lobbig.
- Spatel als de massa begint te hangen de lobbig geslagen slagroom erdoor.
– Vul de van tevoren natgemaakte vormen met de bavarois.
– Zet de bavarois koel om op te stijven.