4 personen
Aardbeienbavaroise: volgens recept
Grond:
- 30 g bruine basterd
- 15 g cacaopoeder
- 45 g fijngehakte amandel
- 0,5 eetlepel ovoneve
- 30 g boter
- 30 g bloem
- Meng de ingrediënten goed tussen de vingers.
- Verdeel de massa op bakpapier over een bakplaat, garen in droge lucht op 160°C, gedurende 10 minuten, schep zo regelmatig de massa om, zodat gelijkmatige garing wordt verkregen
Crème vanille
- 250 g melk
- 125 g room
- 1 vanillestok
- 125 g suiker
- 3,5 g agar agar
- 50 g melkchocolade
- Kook de melk, room en de opengesneden vanillestok enige tijd goed door.
- Zet de suiker met een beetje water op het vuur, laat dit mengsel caramelliseren tot donkerbruin.
- Blus dit af met het vooraf aan de kook gebrachte mengsel van room, melk en vanille.
- Voeg de agar agar toe, kook goed door, los de melkchocolade hierin op.
- Zeven, goed koud laten worden en doordraaien tot een gladde gel.
IJskoude vormpjes (liefst hart)
- 30 g room
- 30 g melk
- 10 g eidooier
- 4 g gelatine
- 75 g witte chocolade
- 250 g lobbig geslagen room
- Verwarm de room, melk en eidooier tot 60°C.
- Voeg de geweekte gelatine toe.
- Haal de massa van het vuur, voeg de witte chocolade toe, laat afkoelen tot de massa ‘hangend’ is.
- Voeg de lobbige geklopte room toe.
- Bewaar in een spuitzak, koel verder af.
- Kies een mal.
- Spuit de vormpjes vol met de witte chocoladecrème.
- Vries de vormpjes in.