Ingrediënten
- 1 eetlepel port
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel bouillon
- 2 dl maiskiemolie
- 100 gr gemengde sla/waterkers/rucola/frisée
- 150 gr gorgonzola
- 8 plakjes parmaham/boterhamdikte
- 100 gr pijnboompitten
- 1 avocado
- 1 eidooier
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel witte wijnazijn
Voorbereiding
- verwarm de oven voor op 200°C
- bruneer de pijnboompitten
- snijd de kaas in blokjes
- schil de avocado en snijd ‘t in plakken (smeer in met citroensap om ‘t verkleuren tegen te houden)
- meng voor de dressing alle ingrediënten (eidooier-mosterd-wijnazijn-port-honing-bouillon-maiskiemolie) met een staafmixer door elkaar. De olie moet er als laatste in gedeelten aan worden toegevoegd. De dressing moet gaan binden
- bak de hamplakjes op een rooster in de oven in ongeveer 10 min bruin en knapperig
Bereiding
- verdeel de sla over de borden en leg de kaas, de pijnboompitten en de avocado erop
- dresseer de dressing erover en garneer met de ham