Koolsla was in het oude Rome al populair. Deze versie is bijzonder aantrekkelijk omdat de rode kool de overige flauwe kleuren oppept.
6 personen
Ingrediënten:
- 2,4 dl mayonaise
- 90 gr rozijnen
- 4 st appels
- 3 el kristalsuiker
- 2 el witte wijnazijn
- 5 el plantaardige olie
- ¼ tl mosterd
- 1 el vers geperst citroensap
- 1,2 dl slagroom
- 500 gr groene kool, fijn geschaafd
- 60 gr rodekool, fijn geschaafd
- 1 st ui, gepeld en fijngesneden
- 1st bleekselderij, in dunne schijfjes
- 1 st wortel, geraspt
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Vermeng de mayonaise met de suiker, azijn en olie.
- Voeg de mosterd, citroensap, room en zout en peper naar smaak toe. Roer de dressing glad.
- Verwijder de klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Doe de geschaafde kool, ui, rozijnen, bleekselderij en wortel in een grote kom en giet de dressing erover.
- Meng alles luchtig door elkaar tot de salade goed is vermengd en zet hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.