6 personen
Ingrediënten:
- 6 st rijpe tomaten
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 el boter, gesmolten
- 8 st teentjes geroosterde knoflook
- 25-60 gr Parmezaanse kaas
- 1 tl verse gehakte tijm
Bereiding:
- Snijd de tomaten overdwars doormidden. Bestrooi ze met zout en peper en zet ze opzij.
- Verhit de olie en de boter in een kleine koekenpan. Doe de geroosterde knoflook en tijm erin en smoor hem 1 tot 2 minuten tot alles goed is vermengd en ingetrokken.
- Giet het knoflook mengsel in een vuurvaste schaal. Verhit de barbecue tot heet*. Leg de tomaten met de snijkant naar beneden op het hete grillrooster en laat ze in 3 tot 5 minuten mooi bruin worden; keer ze na 2 minuten 90 graden zodat er een mooie grillruit ontstaat. Keer de tomaten met een tang om, lepel de gefruite knoflook erover en rooster ze nog 3 tot 5 minuten tot de onderkant mooi bruin is.
- Schep de tomaten op een schaal. Bestrooi ze met de parmezaan en wat tijm.
*) Doe als u een gasbarbecue gebruikt wat houtsnippers in de rookpot en verhit hem tot het begint te roken. Als u houtskool gebruikt kunt u de snippers eventueel daarmee vermengen.