Kruidige salade met sinaasappel, venkel en ui

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  •  2 sinaasappels
  • 2 bloedsinaasappels
  • 40 ml olijfolie
  • 2 kleine venkelknollen
  • rode ui
  • 7 eetlepels fijngehakte rozemarijn

 Bereiding:

  1. Schil beide soorten sinaasappels met een scherp mes en verwijder het wit en de vliesjes. Snij de sinaasappels in partjes en vervolgens in plakjes. Vang het sap op.
  2. Was de venkelknollen, snij ze in de lengte in tweeën, verwijder de stelen en snij in kleine blokjes. Bewaar wat van het groen.
  3. Pel de ui en snij in dunne ringen.
  4. Doe de sinaasappel, de blokjes venkel en de uiringen in een kom
  5. Meng de olijfolie met het sinaasappelsap, de rozemarijn en wat peper. Giet over de salade en meng.
  6. Verdeel de salade over borden en bestrooi met wat venkelgroen.

Print Friendly, PDF & Email