4 personen
Ingrediënten:
- 8 middelgrote vastkokenende aardappelen
- 8 verse calamaris
- 1 teentje knoflook
- Voor de knoflook mayonaise:
- 3 teentjes knoflook
- 2 eidooiers
- 1 koffielepel mosterd
- scheutje citroensap
- 200 milliliter olijfolie
- 20 gram boter
Bereiding:
- Was de aardappelen en laat ze 20 minuten koken in gezouten water
- Spoel de calamaris en snij in kleine blokjes. Bewaar de tentakels voor de versiering
Voor de mayonaise:
- Pel de teentjes knoflook en pers ze uit
- Meng in een kom de eidooiers met de mosterd, het scheutje citroensap, peper en zout
- Draai er mayonaise van en voeg de knoflook toe. Roer goed door.
- Smelt de boter in een braadpan.
- Sauteer de blokjes calamaris, de tentakels en de geperste knoflook. Ongeveer 10 minuten, de blokjes moeten goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en ontvel ze.
- Verdeel de hele aardappelen over de borden en doe er wat mayonaise op.
- Verdeel de blokjes calamaris over de aardappelen en werk af met de tentakels.