Ingrediënten
- 2 grote rijpe trostomaten
- 2 komkommer in blokjes met schil
- 1 groen paprika, zaden en zaadlijsten verwijderd en in ringen gesneden
- 50 g kalamata olijven/zwarte olijven zonder pit
- 1 grote rode ui, in dunne ringen
- 200 g feta in blokjes (te koop in glazenpot met olie en kruiden)
- schil en sap van 1/2 citroen
- 50 ml olijfolie (of olie uit de feta)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- grof gemalen zout
Bereiding
- Snijd de tomaten in stukjes en doe ze met de komkommer, ringen paprika en olijven in een schaal
- Schep de uiringen en de helft van de feta door de salade. Schep vervolgens de rest van de feta en de ui door de salade.
- Sprenkel dressing van citroensap, citroenschil, met olijfolie, oregano peper en zout over de salade en breng de salade op smaak. Schep voor het serveren de salade nogmaals voorzichtig om.
- Voorbereidingstijd: 20 minuten