Patates me Skortho ofwel Gebakken knoflook aardappelen

Ingrediënten

  • 750 gram grote aardappelen, geschild
  • 50 ml olijfolie
  • 100 ml vers citroensap
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 100 ml water

Bereiding

  1. Verhit de oven op 230 graden. Snijd de aardappelen in 4 of 8 partjes en leg ze in een ingevette, grote platte ovenschaal
  2. Strooi en sprenkel de overige ingredienten (knoflook, citroensap, oregano, water, zout en peper) over de aardappelen. Bak de aardappelen (boven)in de oven in ca 1 uur uur totdat ze mooi bruin zijn. De “patates me skortho” moeten van buiten lekker knapperig en van binnen heerlijk zacht zijn.
  3. Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 1 uur
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie