Een heerlijk nagerecht uit de Thaise keuken.
- 1 schoongeboende sinaasappel
- 2 theelepel fijngehakte gemberwortel
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 4 niet te rijpe bananen
- 1/2 liter vanille-ijs
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
- Trek van de sinaasappel met een citroentrekker sliertjes schil (of schil hem dun en snijd de schil in reepjes).
- Pers de sinaasappel uit.
- Vermeng 4 eetlepels sap met de gemberwortel en de gembersiroop.
- Vermeng het sesamzaad en de kokos.
- Snijd de banaan aan de holle kant over de hele lengte in tot op de schil aan de bolle kant.
- Snijd de bananen los van de schil en leg ze open.
- Leg het sinaasappel-gembersap op de snijkanten, strooi er de sesamzaad-kokos over en klap de bananen dicht.
- Rooster ze 15 minuten in de oven of op de barbecue.
- Serveer ze warm met een bolletje ijs, bestrooid met sliertjes sinaasappelschil.