Voor 12 personen
Ingrediënten:
- 1 liter zonnebloemolie
Voor de soezendeeg
- 0,9 dl water
- 35 gr boter
- zout
- 8 gr suiker
- 100 gr bloem
- 2 eieren
Voor de aardappelen
- 400 gr aardappelen
- 225 gr soezendeeg
- 100 gr amandelschilfers
Diversen:
- pureeknijper
Bereiding:
Soezendeeg
- Breng het water, de boter, het zout en de suiker zachtjes tot tegen het kookpunt totdat de boter gesmolten is.
- Voeg de gezeefde bloem in één keer toe en meng dit met een spatel.
- Roer zolang tot het deeg van de kanten van de pan loskomt en een bal vormt.
- Roer de eieren er één voor één door. Zorg dat elk ei in het deeg is opgenomen voor je het volgende toevoegt.
Aardappelen
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Giet af, stoom ze droog en knijp ze door de pureeknijper.
- Breng de puree op smaak en vermeng met het soezendeeg.
- Maak met lepels quenelles van dit mengsel en haal ze door de amandelschilfers.
- Plaats direct in de koeling tot gebruik.
- Bak de aardappelsoezen af in frituurvet van ongeveer 180ºC.