Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 16 asperges
- 1 dl slagroom
- 150 gr geraspte kaas
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 4 plakken katenspek, lang model
Diversen:
- Ovenschaal
Bereiding:
Asperges
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Kook de schoongemaakte asperges in ongeveer 6 minuten beetgaar en laat ze daarna goed uitlekken (of afdrogen)
- Maak pakketjes van 4 asperges en wikkel daar een plakje katenspek omheen (onderkant)
- Leg de pakketjes naast elkaar in de ovenschaal.
Kaassaus
- Breng de slagroom aan de kook en laat er de kaas in smelten (niet alle kaas)
- Breng daarna op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schenk de kaassaus over de asperges (zie opmerking 1) en strooi de rest van de kaas erover.
- Gratineer de asperges gedurende 15 tot 20 minuten in de oven.
Opmerking:
- Schenk de kaassaus alleen over de uiteinden van de asperges zodat de katenspek is bedekt.
- Je kunt de kaassaus ook maken via een roux.