Gegratineerde asperges

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 16 asperges
  • 1 dl slagroom
  • 150 gr geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 plakken katenspek, lang model

Diversen:

  • Ovenschaal

Bereiding:

Asperges

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Kook de schoongemaakte asperges in ongeveer 6 minuten beetgaar en laat ze daarna goed uitlekken (of afdrogen)
  3. Maak pakketjes van 4 asperges en wikkel daar een plakje katenspek omheen (onderkant)
  4. Leg de pakketjes naast elkaar in de ovenschaal.

Kaassaus

  1. Breng de slagroom aan de kook en laat er de kaas in smelten (niet alle kaas)
  2. Breng daarna op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Schenk de kaassaus over de asperges (zie opmerking 1) en strooi de rest van de kaas erover.
  4. Gratineer de asperges gedurende 15 tot 20 minuten in de oven.

Opmerking:

  1. Schenk de kaassaus alleen over de uiteinden van de asperges zodat de katenspek is bedekt.
  2. Je kunt de kaassaus ook maken via een roux.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie