20 personen
Ingrediënten:
Voor het viskoekje
- 1kg vis
- 150 gr rode curry
- 1el suiker
- 5 el aroma
- 2 eieren
- 1/2 kopje kafir bladen
- 250 gr kouseband
Voor de saus
- 1 1/2 kopje suiker
- 1/2 kopje witte azijn
- 1/2 kopje water
- 2 tl zout
- 2 el knoflook
- 6 st rode chili
- 1 1/2 kopje pinda’s
- 1/2 kopje koriander
Bereiden:
- doe de vis (bv. tonijn+kabeljauw) in de blender en maal dit goed fijn
- voeg aan dit mengsel de zeer fijngesneden kouseband (of: sperziebonen)-de rode curry-de suiker-het aroma (of zout/pas op!)-de kafirbladen-de eieren toe en meng dit heel goed door elkaar
- doe een laagje zonnebloemolie in een pan en verwarm dit tot ± 160ºC
- maak van het mengsel “platte” schijven
- afhankelijk van de grootte van de pan doe je 2 ȧ 3 viskoekjes in de olie. Bak ze gaar en bruin (niet te) van kleur
- SAUS
- meng sweet chili saus met water en breng dit aan de kook
- schil de komkommer (met zaadlijst) en snijd dit in een brunoise (niet te fijn)
- maak de pinda’s fijner (crunchachtig) en voeg ze toe
- controleer de smaak op zout-azijn (je moet de drie smaken zout-zoet-zuur thuis kunnen brengen)
Serveren:
- serveer de viskoekjes op een bord en doe de saus in een kommetje en plaats dit midden op het bord
- garneer dit gerecht af met fijngesneden koriander