Khao Tod salade

 

4 personen

Ingrediënten:

Voor de Khoa tod

  • 4  kopjes Rijst
  • 40 gram Rode curry                            
  • 1  lepel Aroma  
  • 1 thee lepel Suiker
  • 3-5 bladen Kafir bladen                       
  • 70 gram Bloem
  • 150 mililiter Water

 Voor de salade

  • 80 gram Khoa tod                                
  • 50 gram Gefermenteerde varken    
  • 10 gram gember
  • 20 gram Pinda    
  • 20 gram Rode ui                                  
  • 15 gram Bosui, Koriander                     
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels Vissaus
  • 2 thee lepels  Limoen
  • ¼ thee lepels Suiker

Bereiden:

  1. meng de gekookte rijst (Pandan) met de rode curry-de aroma (of zout/pas op!)-de fijngesneden kafirbladen-suiker. Goed mengen!
  2. maak de tempurabloem met koud water aan tot een lopende vloeistof (bv. yoghurtdikte)
  3. haal de ballen door het tempurabloemmengsel en bak ze in de zonnebloem-of rijstolie lichtbruin
  4. laat ze afkoelen

Salade

  1. snijd de groentes
  2. gember schillen en in staafjes snijden
  3. ongezouten pinda’s enigszins fijn maken
  4. bosui in grove ringen snijden (neem de bovenkant)
  5. koriander fijn snijden
  6. rode ui in halve ringen snijden
  7. doe het gefermenteerde varkensvlees (geen recept van) in een pan met een beetje water en maak het klein
  8. voeg de groentes erbij plus wat limoensap-suiker en chilipoeder naar keuze. Vermeng dit goed met elkaar
  9. maak de rijstballen stuk en voeg die aan de massa toe. Vermeng alles goed met elkaar
  10. voeg eventueel vissaus toe (dit is naar smaak)
  11. doe de salade op een bord en garneer het af met de bosui

 

Print Friendly, PDF & Email