4 personen
Ingrediënten:
Voor de Khoa tod
- 4 kopjes Rijst
- 40 gram Rode curry
- 1 lepel Aroma
- 1 thee lepel Suiker
- 3-5 bladen Kafir bladen
- 70 gram Bloem
- 150 mililiter Water
Voor de salade
- 80 gram Khoa tod
- 50 gram Gefermenteerde varken
- 10 gram gember
- 20 gram Pinda
- 20 gram Rode ui
- 15 gram Bosui, Koriander
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels Vissaus
- 2 thee lepels Limoen
- ¼ thee lepels Suiker
Bereiden:
- meng de gekookte rijst (Pandan) met de rode curry-de aroma (of zout/pas op!)-de fijngesneden kafirbladen-suiker. Goed mengen!
- maak de tempurabloem met koud water aan tot een lopende vloeistof (bv. yoghurtdikte)
- haal de ballen door het tempurabloemmengsel en bak ze in de zonnebloem-of rijstolie lichtbruin
- laat ze afkoelen
Salade
- snijd de groentes
- gember schillen en in staafjes snijden
- ongezouten pinda’s enigszins fijn maken
- bosui in grove ringen snijden (neem de bovenkant)
- koriander fijn snijden
- rode ui in halve ringen snijden
- doe het gefermenteerde varkensvlees (geen recept van) in een pan met een beetje water en maak het klein
- voeg de groentes erbij plus wat limoensap-suiker en chilipoeder naar keuze. Vermeng dit goed met elkaar
- maak de rijstballen stuk en voeg die aan de massa toe. Vermeng alles goed met elkaar
- voeg eventueel vissaus toe (dit is naar smaak)
- doe de salade op een bord en garneer het af met de bosui