Passievruchtbellini met runderroulleau van runderrookvlees

Voor de passievruchtbellini

4 personenC:UsersMarianne BarthPictureskerstmenu 2015IMG_0631 (2).JPG

Ingrediënten:

  • 6 passievruchten
  • prosecco

Bereiden:

  1. Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Verdeel dit over de glazen
  2. Schenk de glazen vol met mousserende wijn/prosecco en serveer dit direkt

Voor de runderroulleau

12 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr. runderrookvlees/grote plakken
  • 150 gr mascarpone
  • 50 gr gerookte amandelen
  • 10 gr dijonmosterd
  • 6 Amsterdamse uitjes
  • Kervel

Bereiden:

  1. Hak de amandelen fijn en meng ze met de mascarpone, 2 fijngesneden Amsterdamse uitjes en wat mosterd.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de plakjes runderrookvlees  dakpansgewijs naast elkaar op de plastic folie.
  4. Smeer het mascarponemengsel gelijkmatig op het rookvlees en maak er een toffee van.
  5. Leg de toffee in de koelkast(of vriezer) om op te stijven.
  6. Snijd de rol in mooie plakjes van ongeveer 1,5 cm.
  7. Leg ze op de amuselepels.
  8. Garneer elk plakje af met een schelletje van de Amsterdamse ui en leg hierin een klein dotje mosterd.
  9. Leg op de mosterd een klein takje kervel.

 

Print Friendly, PDF & Email