4 personen
Ingrediënten:
- 8 coquilles
- 1 eidooier
- 2 rode paprika’s
- 1 el sesamzaadjes
- 1 dl room
- 4 scharreleieren
- klontje roomboter
- 1 el creme fraiche
- scheutje dragonazijn
- 1 el mayonaise
- olijfolie
- 2 loempiavellen
- bieslook
- Scheutje truffelolie
- boter/geklaard
- 4 plakjes rauwe of parmaham
Bereiding:
Paparikacoulis:
- verwarm de oven voor op 220° en leg de halve paprika’s(bolle kant boven) ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze zwart zijn.
- Haal het velletje eraf, snijd het vruchtvlees in stukken en maal ze met de room, boter, dragonazijn, olijfolie en wat zout tot een gladde coulis.
Sesamkrokant:
- temper de oven naar 180°. Smeer de loempiavellen in met de eierdooier en bestrooi ze met de sesamzaadjes.
- Snijd de vellen in dunne reepjes en bak ze 10 min. in de oven.
Scharreleisalade:
- kook de eieren hard en snijd ze in kleine stukjes.
- Voeg de crème fraîche toe met de mayonaise, fijngesneden bieslook, truffelolie en breng de salade op smaak met zout en peper.
- Bewaar op kamertemperatuur.
Coquilles:
- bak de coquilles heel kort (30 seconden) om en om in geklaarde boter en bestrooi met peper en zout.
Presentatie:
- maak op ieder bord twee kleine rondjes scharreleisalade.
- Leg op ieder rondje een coquille en een stengel sesamkrokant.
- Leg tussen de rondjes een plakje opgerolde ham.
- Garneer af met een takje kervel en druppel streepsgewijs wat paprikacoulis eromheen. (eventueel met een doseerflesje).