Gazpacho all Àrancia

Gazpacho all Àrancia voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 500 g wortels, gestoomd en in plakjes
  • 600 ml sinaasappelsap
  • 1 tl citroensap
  • 20 g vers broodkruim
  • 3 druppels, groene tabasco
  • ½ Rode ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 6 ijsklontjes
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie

Voorbereiden:

1. Stoom de wortels tot ze zacht zijn en laat deze afkoelen in de koeling.

2. Pureer de wortels, het sinaasappelsap, citroensap, broodkruim, de tabasco, de uien en wat olijfolie in de keukenmachine. Zeef het mengsel in een hoge kan.

3. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de soep in de koeling afkoelen. Schenk voor het serveren de soep in de glazen. Leg in elk glas een ijsklontje en voeg er tot slot een scheutje olijfolie, wat peterselie, zwarte peper en nootmuskaat aan toe.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie