Gazpacho all Àrancia voor 6 personen
Ingrediënten:
- 500 g wortels, gestoomd en in plakjes
- 600 ml sinaasappelsap
- 1 tl citroensap
- 20 g vers broodkruim
- 3 druppels, groene tabasco
- ½ Rode ui, gesnipperd
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- 6 ijsklontjes
- Zout en peper
- Nootmuskaat
- Olijfolie
Voorbereiden:
1. Stoom de wortels tot ze zacht zijn en laat deze afkoelen in de koeling.
2. Pureer de wortels, het sinaasappelsap, citroensap, broodkruim, de tabasco, de uien en wat olijfolie in de keukenmachine. Zeef het mengsel in een hoge kan.
3. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de soep in de koeling afkoelen. Schenk voor het serveren de soep in de glazen. Leg in elk glas een ijsklontje en voeg er tot slot een scheutje olijfolie, wat peterselie, zwarte peper en nootmuskaat aan toe.