voor 6 glaasjes
Ingrediënten:
- 1 Granny Smith appel
- 1 eetlepels. Vers citroensap
- 50 gram roquefort
- 18 plakjes gerookte eendenborst
- 2 stronkjes witlof
- 2 eetlepels. druivenpitolie
- 1 eetlepel ciderazijn
- 1 eetlepel acaciahoning
- 1 theelepel sojasaus
- 30 gram sultanarozijnen
- 30 gram pijnboompitten
- Versgemalen peper
- Begin met de witlofsalade. Spoel de witlof af met water en dep de blaadjes droog. Snijd de stronkjes lof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Snijd de stukken overdwars in smalle reepjes. Doe de reepjes in een ruime kom. Maak de vinaigrette door de druivenpitolie en de ciderazijn te mengen. Breng op smaak met wat peper. Schep de vinaigrette losjes om de reepjes lof.
- Was de appel en dep hem droog. Snijd de appel in vier parten en verwijder het klokhuis. Snijd elk part dan in de lengte en flinterdunne plakjes. Doe een eetlepel citroensap in een kom en schep er de plakjes appel mee om. Zet even weg.
- Snijd de roquefort in blokjes.
- Rooster de pijnboompitten 2 tot 3 minuten in een hete droge koekenpan.
- Schep een laagje witlofsalade in de glaasjes. Schik er een laagje appel en dan de blokjes roquefort op. Lepel er wat vinaigrette over en bestrooi met de pijnboompitten. Rijg net voor het serveren een plakje gerookte eendenborst aan kleine satéstokjes en leg deze plat op de rand van de glaasjes.