Tzaziki

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 theelepels witte wijnazijn
  • 2 theelepel suiker
  • 3 takjes dille
  • theedoek of stuk kaasdoek zonder wasmiddelen

Voorbereiden

  1. Oven voorverwarmen voor de pita broodjes. Twee of drie pitabroodjes warm maken in de oven. Pita broodjes in lange smalle stroken snijden.

    Bereiden

  2. Knoflook pellen en fijnsnipperen.Komkommer schillen zaadjes verwijderen en fijn raspen. Komkommer in theedoek wikkelen en zoveel mogelijk vocht uit komkommer drukken.
  3. Yoghurt en creme fraiche door elkaar roeren. Knoflook, komkommer,olie en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout peper en suiker. Dille erboven fijn knippen er erdoor roeren. Zet Tzatziki in de koeling tot serveren.
  4. Tzatziki koud serveren met warme pita brood
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie