Ingrediënten
voor de bouillon
- 2 lepels arachideolie
- 2 sereh stengels
- 1 salamblad
- 1 gesneden prei
- 2 gesneden sjalot
- 2 teen knoflook
- 1 kg graten en koppen, garnalen schillen
- 3,5 liter water
- 12 takjes gehakte koriander
- 0,5 a 1 spaanse peper ontpit
- 1 eetlepel zout
- Paar druppels citroensap
voor de vulling
- 1 stengel sereh
- 4 tomaten
- prei
- basilicumblad
- 320 gram hollandse garnalen
bouillon
- Olie verwarmen in soeppan
- Kruiden en groente toevoegen en meebakken
- Graten enz toevoegen, 2 minuten zacht meebakken
- Water toevoegen, aan de kook brengen, afschuimen
- Koriander en zout en spaanse peper toevoegen
- Bouillon 30 a 40 minuten trekken bouillon serveren door passeerdoek
- Op smaak afmaken met zout en eventueel citroensap,
- Bouillon goed verhitten( controleer de hoeveelheid )
Vulling
- Het wit van de stengel sereh fijnsnijden
- de tomaten ontvellen, vruchtvlees in ruiten snijden
- Blad wit of lichtgroen van prei in ruitjes snijden en blancheren
- (rood) Basilicumblad in reepjes scheuren
Serveren
- De vulling mooi in een voorverwarmd soepbord of kom schikken
- 1,5 a 2 dl hete bouillon erover gieten
- Meteen serveren