Sop pelangi pagi

Ingrediënten

voor de bouillon

  • 2 lepels arachideolie
  • 2 sereh stengels
  • 1 salamblad
  • 1 gesneden prei
  • 2 gesneden sjalot
  • 2 teen knoflook
  • 1 kg graten en koppen, garnalen schillen
  • 3,5 liter water
  • 12 takjes gehakte koriander
  • 0,5 a 1 spaanse peper ontpit
  • 1 eetlepel zout
  • Paar druppels citroensap

voor de vulling

  • 1 stengel sereh
  • 4 tomaten
  • prei
  • basilicumblad
  • 320 gram hollandse garnalen

bouillon

  1. Olie verwarmen in soeppan
  2. Kruiden en groente toevoegen en meebakken
  3. Graten enz toevoegen, 2 minuten zacht meebakken
  4. Water toevoegen, aan de kook brengen, afschuimen
  5. Koriander en zout en spaanse peper toevoegen
  6. Bouillon 30 a 40 minuten trekken bouillon serveren door passeerdoek
  7. Op smaak afmaken met zout en eventueel citroensap,
  8. Bouillon goed verhitten( controleer de hoeveelheid )

Vulling

  1. Het wit van de stengel sereh fijnsnijden
  2. de tomaten ontvellen, vruchtvlees in ruiten snijden
  3. Blad wit of lichtgroen van prei in ruitjes snijden en blancheren
  4. (rood) Basilicumblad in reepjes scheuren

Serveren

  1. De vulling mooi in een voorverwarmd soepbord of kom schikken
  2. 1,5 a 2 dl hete bouillon erover gieten
  3. Meteen serveren
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie