Dit recept is voor 4 tot 6 personen.
Ingrediënten:
- 1 verse,dikke groene peper, zonder zaad fijn gehakt
- ½-1 verse mamdame jeanette- of rawit pepertje, zonder zaad fijn gehakt
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 lepel vloeibare honing
- 4 el olijfolie
- 24 sint jakobsschelpen op schelp
- 2 citroenen in partjes
- Zout en vers gemalen zwarte peper
- Steek de barbecue aan. Meng ondertussen pepers, sjalot, honing en olie.
- Leg de schelpen op een schaal. Bestrooi ze met wat zout en schep er dan wat van het chili- mengsel op. Ver hit een rooster boven de kolen op halfhoog- tot hoog vuur. Leg er de sint- jakobsschelpen op.
- Laat de schelpen maar 1½- 2 minuten op de barbecue liggen. Probeer er zoveel mogelijk tegelijk te doen en beweeg ze zo nodig van de zijkant naar het midden van het grill- rooster. Laat ze niet te lang liggen, want dan worden ze taai. Leg ze op een serveerschaal, met wat schijfjes citroen.
- Meteen serveren.