Dit recept is voor 4 tot 8 PERSONEN
- 2 Lamsracks van 8 koteletten
- 3 Flinke verse takken rozemarijn
- 2 Tenen knoflook, in dunne pakjes
- 5 el extra vergine olijfolie
- 2 el verse jus of rode wijn
- Zout en vers gemalen zwarte peper.
- Snijd het vet weg van de bovenste 5 centimeter van de ribben. Draai de racks om en snijd en schraap het vlees en het bindweefsel weg tussen de botten. Snijd de racks in 8 porties, elk bestaand uit een dubbele kotelet. Bind aan elk een takje rozemarijn.
- Leg het vlees in een laag op een schaal. Meng knoflook, olie en verjus of wijn en giet over het vlees. Dek af en zet een nacht in een koelkast, regelmatig draaien.
- Breng het vlees 1 uur voor de bereiding op kamertemperatuur. Steek de barbecue aan. Neem het vlees uit de marinade en gooi de marinade weg. Kruid het vlees 15 minuten voor de bereiding.
- Plaats een licht ingevet rooster boven de hete kolen. Laat de koteletten rechtop op het rooster boven halfhoog- tot hoog vuur en tegen elkaar leunen. Dek af met een deksel of een koepel van aluminiumfolie en gril 2 minuten.
- Leg de koteletten op een kant en gril 4 minuten aan elke kant voor rose of 5 minuten voor medium.
- Neem de koteletten van de grill, leg ze op borden , dek ze af en laat nog 5 minuten rusten voor het serveren.