4 personen
Ingredienten:
- 100 gr aardappel
- 30ml room
- 1el boter
- 1tl melk
- 25 gr pitloze zwarte olijven, met warm water gewassen
- 1 kleine stengel rabarber
- 2 el suiker
- 100 gr pompoen, in blokjes
- mespunt Ras El Hanout ,of meer naar smaak
- 1 el kippenfond
- 1 zakje verveinethee (verbane citroen)
- enkele takjes koriander
- 1 el couscous
- 2-3 el olie
- 4 rode mullen
Bereiding:
- Kook de aarappelen gaar, wrijf twee maal door een fijne zeef of pureeknijper en meng met room, boter en melk. Breng op smaak met zout.
- Pureer de olijven met de staafmixer.
- Kook de rabarber beetgaar met de suiker en enkele eetlepels water.
- Breng de pompoenmet de Ras El Hanout, kippenfond en verveinethee in 200 ml water aan de kook, laat de laatste minuten de koriander meekoken.
- Zeef alles eruit en kook in het kookvocht de couscous 5 minuten.
- Zeef de couscous eruit, breng het kookvocht op smaak met zout tot een couscoussaus.
- verhit olie en bak hierin elke rode mul in 2 minuten per zijde gaar, bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Serveer de rode mul met de aardappelpuree, gepureerde olijf, rabarbercompote en couscoussaus.