Perenbavarois met parmaham en meloencoulis

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 4  rijpe peren
  •   het sap van een citroen
  • 12 plakjes parmaham
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1.5  meloen
  • 1  tomaat
  • 8 cl wodka
  • 3 eetlepels kippenbouillon
  • 1  appel
  • 100 gram room
  • 3  muntblaadjes
  •   een paar blaadjes kervel

Bereidingswijze

  1. Schil de peren zorgvuldig en pureer drie ervan met het citroensap en de wodka. Zeef het geheel en voeg de( vooraf in koud water geweekte) in een beetje water opgeloste gelatineblaadjes aan toe.
  2. Klop de room op en doe hem bij de bereiding. Goed mengen.
  3. Giet de bereiding in een vorm en laat op een koele plaats opstijven en koud worden.
  4. Stort de bavarois uit in het midden van een dienschotel en schik er de plakken parmaham in kransvorm rond.
  5. Voor de coulis mixt u het vruchtvlees van de meloen met 3 muntblaadjes en het bouillon . Door een zeef doen en in de koelkast laten afkoelen.
  6. Nu de overblijvende peer, de gepelde, ontpitte tomaat en de appel in heel kleine stukjes snijden: mengen en over de bavarois verdelen. Afwerken met een plukje kervel en een paar muntblaadjes.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie