Voor 12 stuks
Ingrediënten:
- 4 vellen filodeeg
- 1 tl cayennepeper of paprikapoeder
- 1 rijpe avocado
- 1 dl crème fraîche
- 2 cm rode peper
- 1 el koriander, fijngehakt
- 2 tl limoensap
- 10-12 kerstomaatjes
- 100 gr hollandse garnalen
- 75 gr boter
- verse dille
Diversen
- theezeefje
- pizzasnijder
- lineaal
- plastic folie
Voorbereiding:
- Verwarm de over voor op 180ºC.
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
- Leg 2 vellen filodeeg op een grote snijplank en bestrijk ze met gesmolten boter.
- Leg 2 andere vellen er bovenop en bestrijk met boter.
- Bestrooi het deeg met cayennepeper (theezeefje).
- Snijd het deeg in 24 stukken van 5×5 cm.
- Leg die stukjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ongeveer 9 minuten krokant en lichtbruin.
Bereiding:
- Schil de avocado en verwijder de pit.
- Prak het vruchtvlees met een vork en voeg de crème fraîche, rode peper (zonder zaad, fijngehakt), limoensap en wat zout toe.
- Dek de quacamole af met plastic folie en bewaar dit in de koelkast tot gebruik.
- Snijd de kerstomaatjes in dunne plakjes.
- Verwijder het grootste deel van het vocht en de zaadjes en zet ze koel.
- Beleg de 12 filodeegvierkantjes met wat quacamole.
- Leg er wat garnalen op en plakjes tomaat.
- Dek ze af met een filodeegvierkantje.
- Garneer het af met een topje dille.