Voorgerecht (4personen)
Ingredienten:
- 6 gewelde pruimen zonder pit
- 35 ml wodka
- 400 gram gekookte bietjes (geraspt)
- 1 teen knoflook
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- 50 gr gepelde walnoten (fijn gehakt)
- 2 el citroensap
- gedroogde chilipeper (uit de molen)
- 15 sprieten bieslook
- 125 ml zure room
Bereiding:
- Halveer de pruimen, leg ze in een bakje en schenk de wodka erover. Marineer de pruimen 30 minuten. Rasp de bietjes en laat deze uitlekken in een zeef.
- Pureer de bietjes met de pruimen en de wodka heel kort in de keukenmachine. Het mengsel mag niet te fijn zijn. Schep de puree in een kom. Pers de knoflook er boven uit. Roer de olie, de walnoten en naar smaak citroensap, zout en gemalen chilipeper door de bietjes.
Dek de kom af met vershoudfolie en laat de smaken er ca. 1 uur intrekken. - Schep de kaviaar in een mooie schaal of coupe en knip de bieslook grof over de bietjes. Roer in een kommetje de zure room los.
Serveer de zure room bij de bietjeskaviaar. Serveer dit met blini’s of geroosterd (bruin)-brood.