Amuse (6 personen)
Ingredienten:
- 50 gr. Grana pardano
- 1 el bloem
- 500 ml kippenbouillon
- 100 ml slagroom
- 150 gram gorgonzola picante
- 2 el fijngesneden bieslook
Bereiding:
- Roer in een schaaltje de geraspte kaas en de bloem door elkaar. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een theelepel 6 kleine bergjes kaas in de pan. Strijk met de achterkant van een lepel tot een dun koekje. Bak het koekje op een middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer het koekje met een dunne spatel en bak de andere kant. Leg ze op keukenpapier. Bak van de rest van de kaas op dezelfde manier kletskoppen.
- Breng in een pan de bouillon met de room aan de kook. Zet het vuur laag., zet de staafmixer in de pan en voeg de gorgonzola stukje voor stukje toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in kleine glaasjes of espressokopjes en strooi de bieslook hierover. Serveer dit met de kaaskletskoppen erbij.