Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- 1 courgette, doorgesneden en van zaden ontdaan
- 1 zoete aardappel
- 1 ui
- 4 tl gemalen koriander
- 4 tl gemalen komijn
- 2 tl paprikapoeder
- verse koriander, 4 el gehakt
- 100 g maizena
- 2 eieren, losgeklopt
- zout en versgemalen zwarte peper
- olie voor het bakken
- 200 g feta, verbrokkeld
- gemengde baby slablaadjes
- wat de tuin ons nog geeft
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Rasp de groenten grof, vang ze op in een vergiet en knijp ze flink uit.
- Klop in een mengkom de specerijen, de verse koriander en de maizena door de eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Voeg de groenten toe en roer ze met een pollepel door het beslag.
- Maak acht schijfjes van het mengsel, en laat deze tot het bakken in de koelkast opstijven
Bereiding
- Verhit op matig vuur een kleine hoeveelheid olie (een laagje van 1 cm) in een grote koekenpan. Bak twee of drie beignets tegelijk in de hete olie. Bak ze aan biede kanten goudbruin.
- Giet er zo nodig wat olie bij voor u de volgende beignets bakt.
- Leg de gebakken beignets op een dun laagje olie bestreken bakplaat en bak ze 5 minuten na in de oven.
- Leg op elk bord twee beignets. Strooi er brokjes feta over en leg er een handvol slablaadjes op.
- Maak het bord af door wat olijfolie en wat azijn (sherry, framboos of balsamico) over de sla te druppelen.