Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- 4 blaadjes bladerdeeg
- 8 rijpe pomodore tomaten ontveld
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel fijngesneden verse kervel
- 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
- 50 gram verse parmezaanse kaas, met een dunschiller in krullen esneden
- Rol het bladerdeeg uit tot een 3 mm dikke lap. Snijd hieruit rondjes van ongeveer 12 cm (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een schoteltje). Leg ze op een zware bakplaat prik er met een vork gaatjes in om hem niet te veel te laten rijzen en zet deze 20 minuten weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de deegrondjes 10 minuten, dek ze dan af met bakpapier en een tweede bakplaat ( zo blijft het deeg mooi vlak ). Bak het bladerdeeg zo nog 8-10 minuten, tot het lichtbruin en knapperig is. Laat het op een taartrooster afkoelen.
- Snijd de tomaten in gelijkmatige plakjes en schik ze op een andere bakplaat dakpansgewijs in een cirkelvorm iets minder groot dan de deegbodems. Breng ze op smaak met balsamico azijn , olie , peper en zout en kruiden. Schik de krullen parmezaanse kaas zorgvuldig op alle plakjes tomaat: ze moeten de plakjes goed verbinden.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schuif de tomatenkransjes vlak onder de warmtebron. De kaas zal direct gaan smelten en de plakjes tomaat verbinden. Pas op dat hij niet te bruin kleurt.
- Neem de tomatenkransjes onder de grill vandaan en laat ze even rusten. Leg ze met een spatel op de deegbodems.En serveer het taartje op een mooi bedje van paprikasalade.