Falafel

Ingrediënten

  • 250 gram, grote gepelde en gedroogde tuinbonen
  • 250 gram, gedroogde kikker erwten
  • peterselie grote bos, fijngehakt
  • koriander, fijngehakt
  • 8 lente-uitjes
  • zout
  • 1/2 tl cayennepeper2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 6 knoflooktenen, uitgeperst
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ltr zonnebloemolie
  • 12 pitta broodjes

Bereiding

voorbereiding (24 uur)

  1. Week de bonen apart 24 uur. Laat uitlekken, spoel ze af en laat ze weer uitlekken. Droog ze heel goed op een theedoek of keukenpapier.
  2. Hak de goed droge peterselie en/of koriander en de lente-uitjes in de keukenmachine en bewaar ze.
  3. Draai de kikkererwten tot een heel gladde massa in de keukenmachine, hoe langer de machine draait, hoe beter.
  4. Voeg de helft van zout, cayennepeper, komijn, koriander, de helft van de knoflook en de helft van de bakpoeder toe en laat de machine weer draaien tot de puree heel zacht is en een samenhangend geheel vormt.
  5. Doe de helft van de gehakte peterselie/koriander en de lente-uitjes erbij en laat de machine nog even draaien, net lang genoeg om alles goed te mengen.
  6. Laat het mengsel 1 uur rusten.
  7. Herhaal dit met de tuinbonen

Bereiden (15 minuten)

  1. Verhit in een pan een laag zonnebloemolie van ongeveer 3 cm tot matig heet is.
  2. Verdeel de puree in balletjes ter grootte van een walnoot, druk die tot platte rondjes met een diameter van 4 cm.
  3. Frituur er een paar tegelijk, keer ze eenmaal om en als ze goudbruin zijn op keukenpapier laten uitlekken
  4. Serveren met pitta brood, saladegreen zhoug en tehina (zie recepten)
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie