4 personen
Ingredienten:
- 300 gram verse spinazie gebruiksklaar
- 4 eieren gesplitst
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 200 gram zachte roomkaas
- 4 lepels crème fraise
- 2 tomaten zonder zaadjes en in brunoise gesneden
- 2 eetlepels bieslook
- 200 gram gerookte zalm
- Zout en peper
Bereiden:
- Bekleed een bakplaat 30 x 30 cm met vetvrij bakpapier en vet in met olie
- Kook de spinazie in een bodempje water tot geslonken is. Giet goed af en knijp resterende vocht zoveel mogelijk eruit.
- Eieren splitsen in eidooier en eiwit. Eidooier losroeren meng met spinazie (Afgekoeld) en geraspte kaas en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel ze voorzichtig door het spinazie mengsel.
- Giet het mengsel in de papieren bakvorm verdeel gelijkmatig. Bak in voorverwarmde oven 180 C graden 15 minuten.
- Keer het spinaziemengsel op een groot vel vetvrij bakpapier en laat afkoelen.
- Roer de zachte kaas met crème fraise door elkaar.
- Spreid over de spinazieroulade en plakjes zalm en rol stevig op en doe aluminiumfolie erom heen.
- Laat opstijven in diepvriezer.
- Plakken snijden, op bord leggen en garneren met tomaten.