4 personen
ingredienten:
Soesjes
- Precies afwegen !!
- 100 gram water
- 50 gram roomboter
- 60 gram bloem
- 2 eieren snufje zout
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Breng het water met boter en het zout aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer in een keer de bloem erdoor goed roeren 1 min.
- Laten afkoelen tot hand warm.
- 1 voor 1 de eieren erdoor doen en goed doorroeren
- Vul een spuitzak met het beslag en spuit bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Baktijd : 20 min. De oven niet openen.
Chocolademousse:
- 250 gram slagroom 40 % vet
- 3 eieren
- 100 gram suiker
- Mespunt zout
- 150 gram chocolade 78 %
Bereiden:
- Slagroom met een mespuntje zout stijfkloppen.
- Eieren en suiker au bain-marie kloppen ( 10 minuten tot het wit ziet)
- Chocolade au bain-marie smelten en afkoelen.
- Chocolade door de geklopte eieren scheppen.
- Geslagen slagroom voorzichtig door de massa scheppen.
- In een spuitzak doen en snel in koeling zetten.
Opdienen:
Knip de soesjes door midden
Spuit de mousse in de halve soesjes
Bord bestuiven met gezeefde cacao
Een bol vanille ijs in het midden takje mint
Vanille ijs:
- 6 eidooiers
- 300 gram suiker
- 7 dl volle melk
- 4 dl room ( minstens 35 % )
- 2 vanille stokjes
- Klop de eidooiers samen met de suiker tot een witgele massa.
- Kook daarna de melk samen met de room en met een scherp mesje de open gesneden vanille stokjes en laat langzaam 10 min. trekken
- Verwijder de zaadjes uit de stokjes.
- Giet langzaam bij eiermassa.
- Verwarm nadien mag niet koken!!
- Als het een lichte pudding is dan is het prima.
- Laat afkoelen schep de massa in de ijsmachine en laat 45 min. draaien tot het volledig glad is.
Wijnadvies: Riesling Spatlese 2018 of Mosel Trittenheimer Apotheke