Soesjes gevuld met chocolademousse en vanille ijs

4 personen

ingredienten:

Soesjes

  • Precies afwegen !!
  • 100 gram water
  • 50   gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren   snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Breng het water met boter en het zout aan de kook.
  3. Haal de pan van het vuur en roer in een keer de bloem erdoor goed roeren 1 min.
  4. Laten afkoelen tot hand warm.
  5. 1 voor 1 de eieren erdoor doen en goed  doorroeren
  6. Vul een spuitzak met het beslag en spuit bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Baktijd : 20 min.  De oven niet openen.

Chocolademousse:

  • 250 gram slagroom 40 % vet
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • Mespunt zout
  • 150 gram chocolade  78 %

Bereiden:

  1. Slagroom met een mespuntje zout stijfkloppen.
  2. Eieren en suiker au bain-marie kloppen ( 10 minuten tot het wit ziet)
  3. Chocolade au bain-marie smelten en afkoelen.
  4. Chocolade door de geklopte eieren scheppen.
  5. Geslagen slagroom voorzichtig door de massa scheppen.
  6. In een spuitzak doen en snel in koeling zetten.

Opdienen:

Knip de soesjes door midden

Spuit de mousse in de halve soesjes

Bord bestuiven met  gezeefde cacao

Een bol vanille ijs in het midden takje mint

Vanille ijs:

  • 6 eidooiers
  • 300 gram suiker
  • 7 dl volle melk
  • 4 dl room ( minstens 35 % )
  • 2 vanille stokjes
  1. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een witgele massa.
  2. Kook daarna de melk samen met de room en met een scherp mesje de open gesneden vanille stokjes en laat langzaam 10 min. trekken
  3. Verwijder de zaadjes uit de stokjes.
  4. Giet langzaam bij eiermassa.
  5. Verwarm nadien mag niet koken!!
  6. Als het een lichte pudding is dan is het prima.
  7. Laat afkoelen schep de massa in de ijsmachine en laat 45 min. draaien tot het volledig glad is.

Wijnadvies: Riesling  Spatlese   2018  of Mosel Trittenheimer  Apotheke


Print Friendly, PDF & Email