(Quiche (Lorraine))
Nagerecht: 4 personen
Ingrediënten: Voor het taartdeeg:
- 250 g meel
- 125 g boter
- 1 ei
- 1 tl zout
- 3 el koud water
- 1 el suiker
Bereiding:
Leg het deeg in een bergje op het werkblad en maak in het midden een kuiltje, doe daarin de boter, het ei, het zout , de suiker en het water.
( Omdat we dit deeg gebruiken voor het nagerecht zit er de suiker in.) Meng de ingrediënten met wat meel en kneed het mengsel tot het begint te kruimelen. Meng er dan geleidelijk het overige meel door heen en kneed tot een homogene massa. Laat het deeg minstens een half uur afkoelen in de koelkast en rol het dan met een deegroller uit tot een dikte van ca. 4 mm. Smeer een bakvorm van ca. 22 cm doorsnede in met wat boter en bestuif met wat meel en leg er het deeg in.
Ga hierna verder met het recept van de Clafoutis.