Nigeriaanse vleesstoofpot

4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gr kalfsvlees
  • 1 maggiblokje
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl tijm
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 kleine ui
  • 100 ml pasatta (tomatensaus)
  • zonnebloemolie
  • 100 ml marinade (uit de west Afrikaanse keuken)

Bereiding:

  1. Snijd het vlees in stukken en wrijf het in met alle overige ingrediënten behalve de pasatta en de olie.
  2. Kook het vlees in wat water gaar.
  3. Haal met een schuimspaan het vlees uit de pan en bewaar het kookvocht.
  4. Breng een laag olie in een koekenpan voeg wat kerriepoeder toe en verhit.
  5. Frituur het vlees enkele minuten tot iets bruin.
  6. Voeg pasatta en de marinade toe en kook enkele minuten

Print Friendly, PDF & Email