Voorgerecht: 4 personen
Ingrediënten:
- 2 blaadjes gelantine
- 2 stengels sereh
- 400 ml kokosmelk
- 100 g suiker
- Sap van 1 limoen
- 200 g mango
- 2 el poedersuiker
- 1 passievrucht
- Paar blaadjes munt
Bereiding:
- Week de gelatine in koud water. Kneus de sereh d.m.v met de botte kant van het mes er op te slaan, leg er daarna een knop in.
- Breng de kokosmelk met de sereh op zacht vuur aan de kook, laat het tegen de kook aan 15 min trekken, zodat het citroengras smaak afgeeft aan de kokosmelk.
- Haal de pan van het vuur, voeg de suiker toe en roer goed door, zodat de suiker helemaal oplost.
- Voeg de gelatine en het limoensap toe, schenk de kokosmelk door een zeef in een kan,
- Vul de glaasje met het mengsel en laat afkoelen in de koelkast, dit duurt zeker 2 a 3 uur.
- Snijd voor de coulis de mango in stukjes en pureer ze met 2 eetlepels poedersuiker. Druk daarna door een zeef, zodat het mengsel mooi glad is.
- Zet de coulis tot een half uur voor gebruik in de koeling, zodat deze wat op smaak komt, voor het uitserveren.
- Schenk de coulis op de panna cotta, zodat de bovenkant met een dun laagje bedekt is.
Garneer met een passie vrucht en een munt blaadje.