Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen
- 200 gram walnoten (gepeld)
- 0.5 liter zonnebloemolie (voor frituren)
- 1 tl sesamolie
- 125 gram fijne tafelsuiker
Bereiding
Voorbereiden
- Week de gepelde walnoten gedurende minstens 10 minuten in een kom heet water.
- Verhit ondertussen de olie in een wok of frituurpan tot 160°C (niet heter i.v.m. het water in de noten).
- Giet de walnoten af en verwijder alle resterende velletjes. Maak droog met keukenpapier.
- Laat de walnoten voorzichtig in de hete olie zakken en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Verwijder de noten uit de olie met een schuimspaan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bewaar tot later.
Afmaken
- Doe een theelepel olie in de wok, samen met de sesamolie. Verwarm langzaam op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer alles goed tot het lichtbruin wordt (de suiker is ‘vloeibaar’). Roer de walnoten erdoor tot ze geheel bedekt zijn met suiker. Pik de walnoten één voor één uit de wok (gebruik eetstokjes, een tang of een lepel) en arrangeer ze op een bord. Laat even afkoelen en serveer.