Voor 4 personen
- 6 dl volle melk.
- 3 stronken witlof.
- 150 gram bleu dávergne.
- 100 gram hazelnoot.
- 3 dl gevogelte bouillon. (of bouillon blokje)
- 100 gram roomboter.
- zout/ peper.
- Breng de melk met de bouillon aan de kook en voeg de fijngesneden witlof toe.
- Breng het geheel weer even aan de kook en zet de pan even aan de kant. (zonder gas eronder)
- Blender de compositie in de keuken machine of met de staaf mixer en zeef deze.
- Maak de soep op smaak met zout en peper en monteer de roomboter erdoorheen.
- Snijdt de bleu dávergne in blokjes en verdeel deze in 4 soepborden.
- Rooster de hazelnoot en maak hier crunch van in een theedoek.
- Breng de soep aan de kook, zet de soepborden even in de oven.
- Zet de staafmixer schuin in de compositie en blaas er zoveel mogelijk lucht in.
Presentatie
- Verdeel dit in de soepborden en strooi er wat hazelnootcrunch overheen.