- 400 gram zalmfilet.
- 200 gram bulgur of couscous.
- 2 tomaten.
- 1/2 komkommer.
- 4 takjes munt.
- 1 paprika.
- Scheut olijfolie.
- 1 dl tomatensap.
- 1 citroen.
- 4 takjes selderij.
- 1 stengel sereh.
- 1 limoen.
- 1 dl wittewijn azijn.
- 3 dl sojaolie.
- zout/ peper.
- 1 Spaanse peper.
- Portioneer de zalmfilet in 4 gelijkwaardige stukken.
- Zet een pan op met water of bij voorkeur met gevogelte bouillon en breng deze aan de kook.
- Doe de cous-cous in een ovenschaal en giet hier de bouillon/water over zodat het net onder staat en dek af met plastic folie, zet aan de kant. (zodat het vocht erin kan trekken)
- Snij de komkommer, de tomaat en de paprika in zeer fijne brunoise (dus het vruchtvlees van beiden verwijderen).
- Hak de selderij en de munt heel fijn.
- Maak met een vork de cous-cous rul en voeg hier de paprika, tomaat, komkommer en de gehakte kruiden aan toe.
- Breng op smaak met de olijfolie en de tomatensap voeg zout en peper naar smaak toe.
- Maak van de citroen schil zeer fijne zeste en voeg dit aan de tabouleh salade toe knijp wat citroen sap uit over de salade en proef af.
- Maak van de olie en wittewijn azijn een viniagrette hak hier de sereh en de Spaanse peper doorheen.
- Maak van de limoen schil zeer fijne ceste en voeg dit aan de viniagrette toe knijp ook wat limoensap erdoor heen en breng op smaak met wat zout en peper.
- Zout en peper de zalm en leg deze op een oven plateau in een oven van 100 graden.
- De zalm moet van binnen nog lekker rose zijn dus controlleer de zalm na 7 minuten.
Presentatie
- Doe de tabouleh in een ronde ring en dresseer deze op een bord naar keuze, leg hier de zalm bovenop, lepel eromheen wat van de viniagrette.
- Indien er nog selederij blaadjes over zijn leg deze er dan gezellig omheen.