Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- 1,4 kg pruimtomaten zondervel
- 2 rode uien
- 6 tenen knoflook
- 2 eetl tomatenpuree
- 3 eetl olijfolie
- 2 rode paprika’s gehalveerd en zonder zaad
- 300 ml groentebouillon
- 1 theel verse tijm fijngesneden
- 2 eetl verse basilicum fijngesneden
- 1 eetl verse peterselie fijngesneden
- 250 gr vers wit krabvlees
- 2 sjalotten fijngesneden
- 1 rode spaanse peper zonder zaad fijngesneden
- 2 eetl koriander fijngesneden
- 1 eetl citroensap
- scheut tobasco (naar keuze)
Als u de soep maakt volgens dit recept krijgt u 1,5 liter. Afhankelijk van de rijpheid en sappigheid van de tomaten kunt u de hoeveelheid groentebouillon aanpassen
- Oven voorverwarmen op 200 gr.
- Verwijder de zaden van 2 tomaten en snijd ze in fijne blokjes, zet ze apart. Halveer de resterende tomaten in de lengte, Doe ze in een braadslee met de rode uien, knoflook, tomatenpuree en olijfolie.
- Schud goed door elkaar, en schik dan de paprika’s met het vel naar boven erbovenop.
- Braad de groente in ca 1 uur gaar en tot het vel van de paprika;s donkerbruin geblakerd is.
- Laat iets afkoelen, verwijder de donkere velletjes en schep de groente in eeen keukenmachine of blender met de helft van de bouillon en pureer in gedeeltes tot een gladde massa.
- Door een zeef halen boven een sauspan. Voeg tijm, basilicum en peterselie toe. Verdun de soep zonodig met de resterende bouillon.
- In een kom krabvlees, sjalotten, spaanse peper, apart gezette tomaten, koriander, citroensap, eventueel tobasco en peper en zout goed mengen.
- Schep de soep in voorverwarmde kommen en doe een schepje krabmengsel in iedere kom.