Ingrediënten
- 1 kleine kip
- 3,5 liter water
- zout
- peper
- paar koriander stelen
- 2 theelepels geplet korianderzaad
- 1 gepelde sjalot
- 500 gram spinazie
- 1 teen knoflook
- 1 lepel olijfolie
- 1 eetlepel aardappelmeel aangemaakt met water
- Partjes citroen
Bereiding
- Kip delen zonder vel met water zout, peper sjalot en korianderstelen aan de kook brengen
- Bouillon trekken ( ongeveer 40 minuten)
- Spinazie wassen, laten slinken boven het vuur
- Spinazie uitdrukken in de zeef en daarna fijn hakken
- Bouillon zeven
- Kip plukken en in stukken trekken
- Teen knoflook fijn hakken
- Olijfolie verhitten, knoflook bakken met de kipstukjes ( kort)
- Kip warm houden
- Bouillon aan de kook brengen, de spinazie toevoegen
- Soep op smaak afmaken
- Binden met aardappelmeel
- Soep serveren met knapperige kipstukjes en partje citroen
Deze soep kan ook met konijn gemaakt worden i.p.v. kip
Origineel gebruikt men jute bladeren i.p.v. spinazieblad.