6 personen
- Olijfolie 120 ml
- Brood boerenwit 6 sneden
- Knoflook 6 tenen
- Paprikapoeder mild 4 tl
- Kippen- of groentebouillon 1,5 Itr
- 6 eieren
Voorbereiden
(30 minuten)
- Zet een koekenpan op niet te hoog vuur en doe er de helft van de olie in.
- Leg het brood in de hete olie.
- Bak de sneden aan beide kanten mooi bruin en haal ze uit de olie.
- Pel de knoflook.
- Zet een grote pan op niet te hoog vuur, doe er de tenen knoflook in en bak ze goudbruin
- Laat de knoflook kleur krijgen en voeg het paprikapoeder toe.
- Voeg het gebakken brood en de bouillon toe.
Bereiden
(30 minuten)
- Laat alles 20 minuten pruttelen en pureer het met de staafmixer.
- Maak de eieren naar wens klaar.
- Het wordt een gladde en smakelijke soep.
Dien de soep met een gaar ei op.