6 personen
- 3 avocado s
- 2 tomaten
- 1 ui middelgroot
- 1 bos koriander
- 1 citroen
- Zout
- tortillachips
Voorbereiden
(15 minuten)
- Vul een pan met water en breng het aan de kook. Neem een mes en snijd een kruis in de onderkant van elke tomaat.
- Leg de tomaten in het kokend water en Iaat ze 10 seconden Iiggen.
- Leg de tomaten met een schuimspaan in ijswater en laat ze ongeveer 2 minuten afkoelen.
- Trek de schil van de koude tomaten.
- Halveer de tomaten, schep de pitjes uit en snijd het vruchtvlees in heel smalle reepjes, snijd die in blokjes.
- Haal de blaadjes van de korianderstengels en hak ze fijn.
- Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
- Schep het vruchtvlees eruit.
- Pureer de avocado met een garde, vork of staafmixer.
- Hak de uien fijn.
Bereiden
(5 minuten)
- Doe de tomaten, de uien en het korianderblad bij de avocado’s
- Roer het citroensap door en voeg zout toe.
- Geef de guacamole met tortillachips