Verse munt geeft fruit een heerlijke extra dimensie, vooral als de smaak van het fruit almet suiker en citrussap is verhoogd.
Dit recept is voor 4 personen
- 2 stuks perziken
- 225 gram aardbeien, van kroontje ontdaan
- 225 gram kersen, ontpit
- 2 stuks kiwi’s, geschild en in Plakjes
- 60 gram boter
- 2 eetlepel lichte bruine basterdsuiker
- 4 stuks takjes verse munt
- 1 stuks sinaasappel, schil geraspt en sap geperst
- Kokend water
- Doe de perziken in een schaal, giet er kokend water over en laat ze 1 minuut staan.
- Giet ze af en ontvel ze. snijd de perziken doormidden, haal de pit eruit en snijd de helften in plakjes.
- Doe de aardbeien en kersen in een schaal en voeg de plakjes perzik en kiwi toe. Meng alles luchtig.
- Knip 4 flinke stukken zware aluminiumfolie. Verdeel het fruit hier op. Verwarm de boter met suiker, sinaasappelschil en
- sap in een steelpan op half hoog vuur tot de suiker is opgelost. Schep dit
- mengsel over de vruchten en leg op elke portie een takje munt.
- Vouw de pakketjes stevig dicht.
- Rooster de pakketjes 10 minuten boven middel heet vuur.
- serveer met de sinaasappelroom.