Chocolade taartje 20 personen
-
500 gr Couverture calets puur 70 %
-
500 gr Roomboter kluit
-
200 gr Eiwit
-
200 gr Eigeel gepast.
-
200 gr suiker
-
100 gr Patentbloem
Venkel theegranité
-
500 gr Venkel
-
1 ltr Water
-
200 gr suiker
-
5 zk Groene thee
-
2 st Citroen
Venkelchips
-
1 st venkel
-
poedersuiker
Kaneelroom
-
0.5 ltr room
-
100 gr suiker
-
1 eetl kaneelpoeder
Bloedsinaasappelen
-
6 st Bloed sinaasappel
-
100 gr suiker
-
50 gr water
-
Kaneel stokje
Hulpmiddelen
-
baumémeter
Chocoladetaartje
- De chocolade samen met de boter au bain marie laten smelten.
- Het eiwit samen met het eigeel en de suiker opslaan met de mixer. Daarna het chocolademengsel en de bloem er doorheen spatelen.
- De vormpjes boteren en bloemen. Daarna het beslag erin spuiten met een spuitzak. (voor ongeveer ¾ vullen) Dan laten staan en vlak voor het meegeven afbakken op 210°C +/- 10 minuten
Venkel thee granité
- De venkel in grove stukken snijden en met het water opzetten. Daarna de thee erin laten trekken voor ongeveer 5 minuten. Deze verwijderen en het citroensap van de citroenen en de suiker toevoegen.
- Het mengsel snel af laten koelen en zeven en daarna met de baumémeter nameten op 13 graden baumé. Vervolgens in de ijsmachine draaien.
Kaneelroom
- Vermeng de suiker met de kaneel en klop dit dan samen met de room tot yoghurt dikte
Bloedsinaasappel
- Kook de suiker samen met het water op voeg er het stokje kaneel aan toe en zet het daarna weg.
- Snijd de sinaasappels tussen de vliezen weg en leg dit in een bakje klaar.
- Tijdens het afmaken giet je wat siroop over de bloedsinaasappels vlak voordat je deze op het bord legt.