Warm chocolade kaneeltaartje met venkel- groene thee granité en bloedsinaasappel

 

Chocolade taartje 20 personen

  • 500 gr Couverture calets puur 70 %
  • 500 gr Roomboter kluit
  • 200 gr Eiwit
  • 200 gr Eigeel gepast.
  • 200 gr suiker
  • 100 gr Patentbloem

Venkel theegranité

  • 500 gr Venkel
  • 1 ltr Water
  • 200 gr suiker
  • 5 zk Groene thee
  • 2 st Citroen

Venkelchips

  • 1 st venkel
  • poedersuiker

Kaneelroom

  • 0.5 ltr room
  • 100 gr suiker
  • 1 eetl kaneelpoeder

Bloedsinaasappelen

  • 6 st Bloed sinaasappel
  • 100 gr suiker
  • 50 gr water
  • Kaneel stokje

Hulpmiddelen

  • baumémeter

Chocoladetaartje

  1. De chocolade samen met de boter au bain marie laten smelten.
  2. Het eiwit samen met het eigeel en de suiker opslaan met de mixer. Daarna het chocolademengsel en de bloem er doorheen spatelen.
  3. De vormpjes boteren en bloemen. Daarna het beslag erin spuiten met een spuitzak. (voor ongeveer ¾ vullen) Dan laten staan en vlak voor het meegeven afbakken op 210°C +/- 10 minuten

Venkel thee granité

  1. De venkel in grove stukken snijden en met het water opzetten. Daarna de thee erin laten trekken voor ongeveer 5 minuten. Deze verwijderen en het citroensap van de citroenen en de suiker toevoegen.
  2. Het mengsel snel af laten koelen en zeven en daarna met de baumémeter nameten op 13 graden baumé. Vervolgens in de ijsmachine draaien.

Kaneelroom

  1. Vermeng de suiker met de kaneel en klop dit dan samen met de room tot yoghurt dikte

Bloedsinaasappel

  1. Kook de suiker samen met het water op voeg er het stokje kaneel aan toe en zet het daarna weg.
  2. Snijd de sinaasappels tussen de vliezen weg en leg dit in een bakje klaar.
  3. Tijdens het afmaken giet je wat siroop over de bloedsinaasappels vlak voordat je deze op het bord legt.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie