Vanille-ijs met huisgemaakte karamelsaus en tuille

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

Karamelsaus

    • 250  suiker
    • 1/4 liter ongezoete_slagroom
    • 1/2 dl sterke koffie
    • 1 dl Kahlua of anders een andere koffie likeur.

Opgeslagen zoete room

  • 2 dl gezoete_slagroom

Bereidingswijze

Opmaak

    1. Zorg dat je koude borden hebt.
    2. Draai van het ijs een bol en leg deze op het bord.
    3. Maak een canel van op geslagen room.
    4. Drapeer de karamelsaus op het bord of in een kommetje
    5. steek de tuille schuin in het bord.

Karamelsaus

    1. De suiker in een pan verhitten tot een karamel ( let op niet te hoog vuur).
    2. Haal de pan van het vuur en doe de rest van de ingrediënten erbij beetje voor beetje.( let op karamel is heet en kan spetteren).
    3. laat het nu zachtjes door pruttelen. En daarna af laten koelen en koel wegzetten..

Opgeslagen zoete room

  1. Opslaan tot mooie dikte.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie