Met huisgemaakte vanille vla en witte chocolade roomijs
Ingredienten
- 150 gram chocolade brownie cake
- 300-gram chocolade tabletten of pure chocolade reep. 600 gram koksroom
- 1 dl tia maria
- 200 gram walnoten
Custard
- 400 ml melk
- 120 ml slagroom
- vanille stokje
- 60 gram kristalsuiker 6 eidooiers
- 1 eetlepel maizena
- 150 gram witte chocolade
Witte chocolade roomijs
- 8 dl volle melk
- 160 g griessuiker
- 8 eidooiers
- 360 g witte chocolade Callebaut Excellent W of Select W2
- 60 cl witte rum
- 60 g gebroken en geroosterde cacaokernen
Bereidingswijze ijs
- Bereid een anglaise van de melk, room eidooiers en suiker.
- Laat er de chocolade in smelten, voeg de cacaonibs toe, samen met de rum en laat 1 dag rijpen.
- Draai af in de ijsmachine.
Bereidingswijze vanille vla
- Doe de melk en room in een pan en voeg het gespleten vanille stokje toe. Breng dit
- aan de kook en zet aan de kant.
- Doe de eidooiers in een keukenmachine en voeg de suiker en de custard toe breng
- het al kloppend tot een luchtig geheel.
- Voeg langzaam het melk/room mengsel toe en giet het terug in de pan.
- Breng het weer langzaam op de juiste temperatuur tot het geheel hangend wordt.
- Zet de vanille via dan in de koelkast.
Dresseren
- Gebruik vier mooie whisky glazen.
- Snijd de brownie in blokjes en doe deze in de glazen besprenkel met Tia Maria
- Maak van de room en de chocolade een saus en giet dit over de brownie’s
- Brokkel de walnoten en strooi deze over de nog warme chocolade.
- Zet het geheel koud!
- Zodra het is afgekoeld doe dan de koude vanille vla erover verdelen.
- Zet wederom terug in de koeling.
- Sla nog 2 dl slagroom op en doe dit weer bovenop de vanille vla.
- Maak van de witte chocolade roomijs mooie quenelles.