Ingredienten
- 40 gram roomboter
- mespuntje zout
- 50 gram zelfrijzend bakmeel ,
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- 1 doos chocolade mousse AH
|
Bereidingswijze
- 1 pannetje met 1 dl water met boter en zout aan de ook brengen en boter laten smelten.
- Bakmeel in een keer toevoegen en totsamenhangend geheel roeren.
- Pan van het vuurt nemen. 1 ei toevoegen en met pollepel ca 2 mintuen roeren. volgende ei toevoegen en nog ca 2 minuten doorroeren.
- Met 2 thee lepels op bakplaat 15 bergjes scheppen. In midden van een oven in ca 10 minuten laten garen en lichtbruin bakken.
- 10 minuten laten afkoelen in de oven met deur open nog 5 minuten koelen.
- Soesjes met een schaar een kapje losknippen en vullen
Chocolade mousse
Dit recept is bestemd voor 3 personen. |
Ingredienten
- 80 gram chocolade (pure chocolade geeft een wat machtigere smaak dan melk chocolade, je kan ook witte chocolade gebruiken, of chocolade met stukjes hazelnoten)
- 20 gram poeder- of fijne suiker.
- 1 ei
- 125 ml slagroom
|
Bereidingswijze
- Breek de chocolade in kleine stukjes.
- Smelt de chocolade in de magnetron (40 seconde op 1000 Watt) of au bain marie (doe de chocolade in een kommetje en zet dat in een pan water op het vuur, laat het water niet koken en roer de chocolade totdat alles is gesmolten).
- Splits het ei in eigeel en eiwit. Roer 10 gram suiker door het eigeel en 10 gram suiker door het eiwit.
- Klop nu het eiwit totdat het stijf is (je kan het dan op zijn kop houden, dit kan even duren wanneer je het met de hand doet).
- Klop de slagroom tot deze stijf is en roer hier het eiwit en eigeel doorheen. Inmiddels is de chocolade wel afgekoeld tot lauwwarm, deze roer je er ook doorheen.
- Rustig blijven roeren totdat alles dezelfde kleur heeft.
- Doe de chocolade mousse in een kom, eventueel plastic folie erover heen, en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
|
|